Secretul 8 Curtea: Nu tot ce e Mare e si de Valoare Cum să impresionezi prin impact vizual, nu prin suprafaţă

Agentie imobiliara Gheorgheni

Secretul 8 Curtea: Nu tot ce e Mare e si de Valoare Cum să impresionezi prin impact vizual, nu prin suprafaţă

 

O curte de 200 mp, amenajată cochet şi în detaliu, îţi e mai de folos decât 1 ha de bălării... şi pentru psihic, şi pentru buzunar :).

Când ajungi seara obosit de la serviciu și îți dorești să ai parte de puțină liniște pentru tine, se întâmplă adesea ca fix în acel moment copiiilor tăi să le vină cheful de joacă.

Iar dacă până acum ai locuit într-un apartament, nu îţi sunt deloc străine momentele în care ai fost forţat să îţi foloseşti și ultimele picături de energie ca să îi scoți în parc, cum face orice părinte bun, care se sacrifică pe sine pentru binele copilului.

Ei bine, o casă poate schimba radical modul în care îți petreci după-amiezile, dacă ai un spațiu special destinat pentru copiii tăi.

Un spațiu de joacă amenajat în curte va fi raiul pe pământ pentru toți membrii familiei.

NU trebuie, totuşi, să fie un spaţiu enorm, de mii de metri pătraţi (dacă nu îţi permiţi asta), ci unul confortabil, drăguţ şi atent amenajat.

Chiar dacă discutăm despre câţiva metri pătraţi, nu uita că există birouri de arhitectură ce îţi pot oferi soluţii concrete şi idei alternative pentru gusturile şi nevoile tale.

Ergonomia acestui spaţiu exterior trebuie să fie complementară cu amplasarea unor elemente-cheie pentru grădina casei – grătar, foişor, terasă.

Chiar dacă amplasarea grătarului într-un anumit loc genereaza automat mai mult spaţiu, o poziţionare greşită a acestuia pe direcţia vântului poate împinge tot fumul către masă sau către şezlonguri.

În cazul în care simţi că nu te descurci, apelează la o echipă de arhitecţi dedicată proiectelor de amenajare a grădinilor şi bucură-te apoi de un spatiu de relaxare special gândit pentru nevoile tale.

Chiar şi spaţiile mici pot fi transformate în adevărate comori cu ajutorul unei viziuni armonioase.

Totuşi, la fel ca în cazul celorlalte capitole ale construcţiei casei... fii cu ochii pe buget!

Dacă lucrezi cu un specialist în amenajări exterioare, nu accepta să începi colaborarea până nu ai fiecare detaliu pus pe hârtie, alături de costul aferent.

În final, te vei putea bucura de flori, de un aer mult mai proaspăt şi de un adevărat curcubeu de culori chiar în preajma casei tale!

Vei avea unde să te relaxezi și pe timp de vară, iar în timpul iernii te vei putea bucura de spațiul necesar pentru a construi, alături de copii, un om de zăpadă ca la carte.

Dacă ai deja un cățeluș sau plănuiești să îți cumperi unul, te vei putea juca alături de el, iar acesta va avea spațiul necesar pentru a se simţi LIBER; în sfârşit nu va mai fi nevoit să stea înghesuit într-un apartament.

Da, SPAȚIUL VERDE pe care îl vei avea la dispoziție îți va oferi o stare de spirit mult mai bună, pentru că atunci când vei privi pe geam nu vei mai vedea blocuri peste blocuri... Starea de bine va fi scurtcircuitată, însă, în momentul în care NU te vei mai putea bucura de splendoarea de culori pentru că mintea îţi va fi distrasă de datoriile pe care va trebui să le achiţi tocmai din cauza acestui joc de nuanţe.

Dacă alegi să faci lucrurile de unul singur, în acelasi spirit de chiverniseală, îţi recomand să începi prin a amenaja O MICĂ TERASĂ unde să îţi primeşti musafirii de cu primăvara devreme, până toamna târziu, fără să te mai îngrijorezi că se va face un dezastru în toată casa după ce vor pleca.

Amenajarea terasei se numără printre lucrurile simple cu care poţi începe.

Avantajele unei terase sunt nelimitate.
Ele îţi oferă şansa de a da viață viziunii tale și de a-ţi pune în valoare creativitatea, astfel încât să îţi transformi casa în... "ACASĂ".

Aş putea spune că, de cele mai multe ori, terasa este unul dintre motivele pentru care îţi doreşti să te muţi la casă.

Recomandare:
Recomandarea mea este, însă, să treci la partea de exterior abia după ce detaliile de interior sunt bine puse la punct si cafeluța se poate servi deja pe canapeaua din living, cu telecomanda televizorului în mână, ori comod, pe fotoliile de pe terasa din spatele casei.

Cu alte cuvinte, îţi sugerez să te concentrezi pe lucrările exterioare abia când detaliile din interior îţi asigură confortul unui trai decent, aşa cum ai visat.

În acest fel, nu te vei angaja în bătălii pe toate fronturile fără a câştiga niciuna. Ia totul pas cu pas şi vei vedea că îţi vei atinge obiectivele, unul câte unul.

SURSA: Cristian Budau
Construieste cu capul pe umeri pentru a ramane cu bani in buzunar :)

P.S. Spune-mi, care este viziunea ta legat de amenajarea curtii? Cum o vezi ? Ce este indispensabil pentru tine la acest capitol?