Secretul 3: Marimea conteaza!!!

Agentie imobiliara Gheorgheni

Secretul 3: Marimea conteaza!!!

 Atentie la suprafata totala a casei !!!

Un proiect bine desenat şi optimizat te poate scuti de plata a mii sau zeci de mii de euro!!!

Înainte de alegerea unui teren, ar fi bine să te consulți și cu un arhitect, care îți va spune dacă poți ridica pe suprafaţa respectivă casa pe care o ai în minte.

În funcție de forma terenului, vei ști exact ce tip de proiect să alegi. În general, casele construite în ultimii 20 de ani pe la noi sunt făcute după ureche, căci prea puţini ţin cont de costuri de la bun început.

Deși există proiectanți români buni, arhitecţii îşi asumă mai mult roluri pe latura de design, aspect estetic, fără a pleca adesea urechea la costurile finale pe care tu ţi le poţi permite. Ori eu tocmai despre asta vreau să îţi vorbesc; pe asta inisist - BUGET, costurile fiecărei faze, costuri care au implicaţii asupra costului final al locuinţei.

Forma regulată a casei reduce cheltuielile cu cel puțin 20%. În cazul în care bugetul tău nu este foarte generos, te sfătuiesc să nu te lași ispitit de casele prezentate prin reviste sau la televizor, care par că ar fi fost "scoase din basme" prin geometria lor ieșită din comun.

O construcție cu un design simplu, utilizat în majoritatea țărilor din Vest, îți va lăsa loc pentru finisaje interioare de o calitate superioară și pentru mobila pe care ți-o dorești.

Cel mai bine optimizat buget pe o suprafață dată îl va avea întotdeauna o casă cu formă PĂTRATĂ sau DREPTUNGHIULARĂ, cu un acoperiș în 2 sau 4 ape.

Mai mult de atât, O CASĂ CARE ARE FORME GEOMETRICE REGULATE ESTE MULT MAI UȘOR DE MOBILAT, spre deosebire de construcțiile care prezintă foarte multe linii curbe sau colțuri neregulate.

Asta înseamnă că nu vei mai fi nevoit să aștepți luni de zile pentru mobila costisitoare făcută pe comandă, care să fie potrivită pentru stilul neuniform al construcției.

Și timpul de execuție al casei se va reduce considerabil, astfel că te vei putea muta în noul tău cămin mult mai repede. În niciun caz nu va trebui să aștepți între 3 și 5 ani ca să finalizezi în detaliu locuința.

Vizualizează-ți casa, cu toate detaliile sale, înainte să dai ok-ul final proiectantului cu care lucrezi.

Dacă procedezi în acest mod, după construcția casei nu va mai fi nevoie să îți faci un nou credit doar ca să îți cumperi mobilierul de bază. Vei face economii importante pe care le vei putea investi apoi în decorațiunile interioare ale căminului tău.

Nu vei mai alerga după cele mai ieftine oferte pentru anumite materiale, ci chiar vei avea o posibilitate reală de a decide să îți cumperi ce îți place, nu doar ce îți permiţi!


De unde achiziționezi Proiectul Casei Tale?

A. Alegi un proiect gata desenat de pe internet. În acest caz, ar fi bine să te consulți înainte și cu un specialist, fie un arhitect, fie constructorul casei.

B. Alegi un proiect gata desenat din portofoliul arhitectului cu care ai decis să lucrezi.

C. Concepi un proiect de la zero, alături de arhitectul ales de tine, în funcție de necesitățile și dorințele tale.

Este un subiect foarte important care daca este tratat cu atentie iti poate reduce muuuult din costurile finale ale constructiei casei tale. tocmai din acest motiv am ales sa-l tratez cu maxima atentie in cursul online www.casabuget.ro .

In articolul urmator iti voi povesti mai multe despre cum sa-ti reduci costurile printr-o optimizare a spatiului locuit. Stai cu ochii pe mail :)


Sursa
Cristian Budau
Construieste cu capul pe umeri pentru a ramane cu bani in buzunar :)